“Na de cursus veel meer bewust van de besparingsmogelijkheden!”

Het omschakelpuntIn opdracht van ‘Het Omschakelpunt’ organiseerde Helix Academy (voorheen WVS Training)  in de achterliggende maanden een aantal keer de cursus ‘Energiezuinige, gezonde gemeentelijke gebouwen’ voor gebouwbeheerders vanuit de hele provincie Limburg. Eén  van de deelnemers is Heléne Beij, technisch medewerker bij de gemeente Venlo. Heléne is enthousiast over de cursus: “Tijdens de cursus wordt je je veel meer bewust van de besparingsmogelijkheden!”

Heléne: “Wat vooral goed is aan deze cursus is dat je tijdens de cursus met je eigen gebouw bezig gaat. Door daar binnenklimaatmetingen zoals het CO2-niveau uit te voeren krijg je goed inzicht in deze materie.” Ook heb ik samen met trainer Rik Altena van DWA de aanvoertemperatuur van de ketel en de ruimtetemperatuur in een kantoorgedeelte (de ruimte die werd gebruikt voor de cursus) gemeten. Deze ruimte bleek om 4.00 uur al op temperatuur te zijn! (zie grafiek hieronder). Dat is niet nodig en aanpassen daarvan bespaart veel energie! Zo’n meting maakt je bewust van de besparingsmogelijkheden.
Binnentemperatuur openbare werken
Deze cursus is zinvol voor gemeentelijke gebouwbeheerders, doordat je inzicht krijgt in energieverbruik en of het verbruik hoog of laag is en hoe je gebouwen met elkaar kunt vergelijken. Daarnaast leer je graaddagen gebruiken om van een zelfde pand jaren of maanden te vergelijken. Door die afwijkingen te analyseren kun je veel besparen. Dat ga ik ook thuis doen met mijn eigen verbruik!

In de 2 dagen van de cursus leer je daarnaast ook veel over verschillende bouwkundige en installatietechnische maatregelen. “Je leert bijvoorbeeld dat het rendement van een ketel hoger wordt als de CV-temperatuur zakt, maar ook de theorie daarachter. Dan onthoudt je het beter. Alles bij elkaar een goede zinvolle cursus die ik kan aanbevelen!”

Ook belangstelling in een cursus ‘energiezuinige, gezonde gemeentelijke gebouwen’?

Wilt u ook meedoen aan de cursus ‘Energiezuinige, gezonde gemeentelijke gebouwen’? Op  11 en 18 april a.s. gaat deze cursus weer van start in Utrecht. Lees meer informatie over deze cursus ‘Energiezuinige, gezonde gemeentelijke gebouwen’.

Deze cursus kunnen wij ook organiseren als maatwerk incompany training, specifiek gericht op de kennisbehoefte binnen úw gemeente. Meer informatie via Harriet Walhout, hwalhout@wvstraining.nl of 06-12450526.