Cursus Bouwkosten en Offertes: ‘Voor mij het effect van het Jeugdjournaal!’

Onlangs volgden 10 medewerkers van Daelmans Vastgoed via Helix Academy de incompany training ‘Bouwkosten en offertes beoordelen’. In dit artikel lees je meer over hun ervaringen…

Helix en Daelmans Vastgoed
Met zo’n 3000 objecten in Nederland, België en Duitsland (woningen, winkels en kantoren) is Daelmans Vastgoed één van de grotere particuliere beleggers van Nederland, die zich bezighoudt met aan- en verkoop van vastgoed, administratie en technisch beheer.

In de afgelopen maanden begeleidden adviseurs van Helix Technisch Advies diverse projecten in opdracht van Daelmans, onder andere door het uitvoeren van kwaliteitscontroles en schadebeoordelingen. Lilianne Schreurs, technisch beheerder bij Daelmans, vertelt: “Eerder volgden twee collega’s van ons via Helix Academy de cursus Elementaire Bouwkunde. Deze collega’s waren erg enthousiast over de kennis en kunde van Helix-docent Rick Vincenten. Dit maakte dat we besloten Helix Technisch Advies ook in te huren voor het begeleiden van een aantal van onze projecten.”

Tijdens gesprekken tussen Daelmans en Helix bleek dat er binnen Daelmans behoefte was aan een professionaliseringsslag op het gebied van offertes aanvragen en beoordelen. Om een eerste stap in deze professionalisering te maken, besloot Daelmans een incompany training over dit onderwerp te laten verzorgen voor 10 medewerkers binnen het bedrijf.

Maatwerk
Om de cursus zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de opleidingsbehoefte van de deelnemers, vroeg docent Patrick Zeilemaker Daelmans voorafgaand aan de cursus eigen uitvragen en offertes aan te leveren. Deze maatwerk-aanpak werd met enthousiasme ontvangen. Medewerkers van Daelmans vertellen: “Het tijdens de cursus werken met onze eigen voorbeelden was voor ons een echte eyeopener; we zien nu duidelijk wat we fout doen binnen onze organisatie en hebben geleerd dat we afspraken omtrent het offerteproces meer moeten vastleggen; we kunnen dus een echte verbeterslag maken. De praktijkvoorbeelden maakten dat alle collega’s erg enthousiast waren na afloop van de cursusdag!”.

Een van de deelnemers verwoordde zijn mening als volgt in het evaluatieformulier: “Het geheel was laagdrempelig en duidelijk, voor mij het effect van het Jeugdjournaal: serieuze zaken werden eenvoudig en duidelijk gepresenteerd. Het was een fijne en leerzame dag!”.

Ook vrijblijvend eens verder praten over de mogelijkheden waarop we uw organisatie kunnen ondersteunen met onderhoudsadvies, onderhoudsbegeleiding of opleidingen?

Neem dan contact met ons op, we vertellen u graag meer.