Conditiemeten voor installatietechnische inspecteurs

Oktober 2018 heeft Pranger-Rosier Installaties aan Helix Academy gevraagd een voorstel te doen betreft het verzorgen van de maatwerkopleiding ‘NEN 2767 Conditiemeten voor installatietechnischeinspecteurs’. Deze incompany training is aangevraagd om beperkte kennis met betrekking tot de norm onder de medewerkers te verhogen. Helix Academy heeft in deze opleidingsbehoefte kunnen voorzien door in februari van dit jaar een maatwerkopleiding Conditiemeten NEN 2767 te organiseren.

Deelname medewerkers Pranger-Rosier Installaties

In totaal hebben 8 medewerkers van Pranger-Rosier Installaties aan de training ‘NEN 2767 Conditiemeten voor installatietechnische inspecteurs’ deelgenomen. Pranger-Rosier is door de jaren heen uitgegroeid tot een bedrijf met 250 medewerkers en 4 vestigingen. De Pranger-Rosier Groep houdt zich bezig met technische dienstverlening in de utiliteit, de industrie- en de woningbouw, zowel particulier als projectmatig.

Op moment van uitvraag hadden bovengenoemde medewerkers al zijdelings te maken met meerjarenonderhoudsplannen en de NEN 2767 norm. Enkelen van hen behoorden ook te gaan inspecteren volgens de norm, anderen zijn enkel betrokken bij processen rondom de NEN 2767. Robert van Dijk, senior adviseur en docent bouwkunde bij Helix was vanaf de start van de training  betrokken. Hij deelt zijn kennis met andere door bij diverse opleidingen als docent op te treden.

Training NEN 2767 Conditiemeten

Deze training bestond uit verschillende modules verdeeld over drie lesdagen; een eendaagse theoriemodule en twee. Leerdoelen voor deze training waren op voorhand opgesteld. Zo is inzicht gegeven in methodiek Conditiemeting conform NEN 2767, de gebrekenlijst van NEN – II, de wijze van inspectie aan bouwdelen, inventariseren, het inspecteren en het uitvoeren van én risicoschatting volgens bijlage D van de NEN 2767. Daarnaast leerden de deelnemers hoe inspectiegegevens verwerkt kunnen worden tot een betrouwbare meerjarenonderhoudsbegroting en inspectiegegevens in te voeren in O-prognose.

Resultaat

Na afronding is een evaluatierapport samengesteld aan de hand van de uitkomsten van de ingevulde evaluatieformulieren. Het evaluatierapport laat zien dat de deelnemers tevreden zijn. De gemiddelde eindbeoordeling is een 8,3. Een van de deelnemers laat weten: “Na het volgen va deze training kijk ik anders naar een gebouw en installatie”. Een ander schrijft: “Ik ben zeer positief over de lesstof. De training zelf en ook de voorbeelden waren duidelijk. Wanneer theorie te snel ging, was er voldoende tijd voor verdere uitleg.”

Ook interesse in een incompanytraining voor meerdere medewerkers binnen je organisatie? Neem dan contact met ons op. Eén van onze teamleden staat je graag te woord!