Asbestprojecten zonder meerkosten uitvoeren? Kennis van actuele wet- en regelgeving helpt!

Docent Leo Bouwman

Kennis van de actuele wet- en regelgeving helpt vastgoedbeheerders om projecten omtrent asbest zonder vertraging en meerkosten veilig uit te voeren. Asbestsanering kost volgens het TNO en milieu-onderzoeksbureaus namelijk miljarden euro’s teveel. Volgens de cijfers van Aedes gaven woningcorporaties de afgelopen drie jaar zo’n half miljard euro uit aan asbestsanering (https://nos.nl/artikel/2238687-asbest-weghalen-kost-miljarden-euro-s-te-veel.html).

Ben jij opzichter, woonconsulent, onderhoudsmedewerker en / of werk jij in bouwwerken die zijn gebouwd vóór 1994? Dan is het mogelijk dat je tijdens deze werkzaamheden wordt blootgesteld aan asbest. Het is belangrijk dat je weet hoe je asbest herkent en dat je op de hoogte bent van de stappen die noodzakelijk zijn om asbest verantwoord te laten verwijderen. Daarbij helpt kennis van actuele wet- en regelgeving om dit zonder meerkosten uit te voeren. Docent Leo Bouwman laat je tijdens de Basisopleiding Asbest kennismaken met asbest middels foto’s en échte voorbeelden, uiteraard in afgesloten doosjes. Je leert waar asbest in een bouwwerk aanwezig kan zijn en hoe je asbest kan herkennen.

Interessant? De Basisopleiding Asbest staat gepland op 8 november, er zijn nog voldoende plaatsen beschikbaar. Klik hier voor meer informatie.