7 september: Inloopochtend Conditiemeting; de actualiteit

Op 7 september a.s. nodigen de NVDO, Hogeschool Utrecht en Helix Academy je van harte uit voor de inloopochtend Conditiemeting. We praten je bij over de actualiteit.

Gedurende deze dag vertelt Onno Lefevere over BOEI inspecties in de praktijk, vertelt Marcus Boesenach over de relatie tussen de verduurzaming van panden en de NEN2767 én doen we een ronde langs het tussen 1867 en 1870 gebouwde Fort bij Vechten.

Programma
08.45 uur
Ontvangst en introductie door de dagvoorzitter Harriët Walhout namens NVDO, HU en Helix

09.00 uur
Onno Lefevre, Integraal inspecteur bij Gemeente Amsterdam
“BOEI inspecties in de praktijk”
Onno adviseert de gemeente over de bewerkingen voor het opheffen van de geconstateerde gebreken en de daarbij behorende herstelkosten en -planning. Het controleren van en toezicht houden op, voor de Gemeente Amsterdam door marktpartijen uitgevoerde inventarisaties en inspecties NEN 2767. Onno deelt enkele praktijkvoorbeelden.

09.45 uur
Koffiepauze

10.00 uur
Marcus Boesenach, Senior Consultant Asset Management bij Royal HaskoningDHV
“De relatie tussen de verduurzaming van panden en de NEN2767”
Nederland staat voor een enorme duurzaamheidsopgave. Dit betekent onder meer dat een groot deel van ons vastgoed energiezuiniger zal moeten worden. Tevens zullen materialen steeds meer circulair zijn om uiteindelijk zo min mogelijk afval te genereren en zo min mogelijk gebruik te maken van nieuwe materialen. Beheer en Onderhoud heeft een belangrijke rol om te zorgen dat de duurzaamheidsopgave doelmatig plaats kan plaatsvinden. Dan denken we aan kosten, maar ook over optimaal materiaalgebruik en CO2 uitstoot. De NEN2767 heeft een grote rol in het objectief vastleggen van de technische status van elementen, wat vaak resulteert in een meerjarenonderhoudsplan.

10.45 uur
Koffiepauze

11.00 uur
Rondgang Fort bij Vechten

11.45 uur
Afsluiting door de dagvoorzitter

Praktische gegevens
Woensdag 7 september 2022
08.45-12.00 uur

Locatie
Fort bij Vechten, Bunnik

Deelname is kosteloos | Aanmelden via de NVDO.