5 vragen aan praktijkdocent Laura

Laura werkt als adviseur bij Helix en daarnaast als docent bij Helix Academy. Helix Academy is als opleider onderdeel van Helix, een adviesbureau gespecialiseerd in vastgoedonderhoud.
In dit artikel vertelt Laura meer over haar werk als docent.

Hoe ben je docent geworden?
Op dit moment ben ik al bijna 15 jaar docent. Via mijn vorige werkgever ben ik in het docentschap gerold. In die tijd was Peter van der Landen (ook docent bij Helix Academy) een collega van mij. Peter gaf toen les bij woningcorporaties in de conditiemeting conform de NEN 2767 en uiteindelijk ben ik van die cursus de praktijklessen gaan verzorgen. Uiteindelijk werken Peter en ik weer samen bij Helix en zijn we docent van de cursus NEN 2767 conditiemeten voor bouwkundig inspecteurs; Peter voor de theoriedag en ik voor de twee praktijkdagen.

Wat vind je leuk aan het geven van trainingen?
Ik vind het leuk om kennis over te dragen aan cursisten en om hen een bepaalde manier van denken aan te leren. Conditiemeting conform de NEN 2767 is namelijk écht een manier van denken: sommige cursisten moet je ‘omkrijgen’, om volgens de conditiemeting te gaan denken. Dit is een uitdaging!

Wat is je bijgebleven van de laatste training die je hebt gegeven?
Onlangs zat er in de cursus een cursist die bij de opdrachtgever van Helix werkzaam is. Binnenkort loopt deze (oud)cursist mee, op het moment dat ik een praktijkinspectie uitvoer voor die opdrachtgever. Een soort coaching-on-the-job!

Wat is voor jou een uitdaging?
De praktijkdagen bij incompany-trainingen zijn vaak verrassend, gezien ik de gebouwen die geïnspecteerd moeten worden dan nog niet volledig ken. Ook werkt iedere incompany-opdrachtgever weer met een eigen software-programma:  Planon, O-Prognose, enzovoort… Ik pas deze praktijkdagen dan graag aan naar de wensen van de opdrachtgever.

Wat is jouw doel met de praktijkdagen en wanneer heb je dit bereikt?
De cursisten moeten uiteindelijk de conditiemeting kunnen toepassen. Als de praktijkdagen erop zitten en ik merk dat de cursisten dit kunnen, dan heb ik mijn doel bereikt!

Wil jij ook de cursus NEN 2767 conditiemeten voor inspecteurs volgen? Klik hier voor meer informatie.