5 vragen aan een cursist van de Leergang Technisch Gebouwbeheerder

Wie ben je en wat doe je?
Mijn naam is Edwin Straks, zelfstandig ondernemer bij Straks Facilities en Vastgoedbeheer. Ik ben actief in het technisch beheer, waarin ik onder andere bezig ben met het beheren van vastgoed, het aansturen van aannemers en installatiebedrijven, maar ook facilitaire dienstverlening zoals schoonmaak, beveiliging en receptiediensten. Vanaf 4 maart 2019 ben ik als zelfstandige met dit bedrijf begonnen.

Waarom heb je gekozen voor deze leergang?
De brede modules van de leergang spraken mij aan: van kaders van het vastgoedbeheer tot bouwkunde en het Bouwbesluit. Eigenlijk het gehele pakket van technisch gebouwbeheer. Dit sluit aan bij mijn toekomstige werkzaamheden als beheerder van vastgoed.

Wat vond je van de lessen?
In één woord: praktijkgericht! De lessen worden gegeven door trainers die rechtstreeks uit de praktijk komen. Hierdoor weten zij als geen ander hoe het allemaal écht werkt. Persoonlijk vind ik dat heel fijn. De inhoud was heel divers om toe te passen in de praktijk. Daarnaast werd er ook gebruik gemaakt van een digitale leeromgeving. Deze was snel, gemakkelijk en overzichtelijk.

Wat is je het meest bijgebleven?
Dat is een goede vraag, hier moet ik even over nadenken. Uiteindelijk zijn dit tóch -weer- de trainers die de cursus geven. Iedere trainer had een goede interactie met de cursisten. Voor mij persoonlijk sprong de les Bouwkunde en Installatietechniek er het meeste uit. Deze lessen waren praktijkgericht, super! Ik zou dit mensen zeker adviseren.

Heb je nog tips voor aankomende cursisten?
Het examen is haalbaar wanneer je goed oplet tijdens de cursusdagen. Het is toch fijn dat de leergang kan worden afgesloten met een diploma. Nu op naar de uitvoering in de praktijk!

Ook interesse in deze leergang? Bekijk hier het cursusprogramma en schrijf je in!