4 vragen aan een cursist van de Leergang NEN 2767 / BOEI

Gerard Poot volgde in het najaar van 2017 de Leergang NEN 2767 / BOEI, welke in samenwerking met de Hogeschool Utrecht en de NVDO wordt georganiseerd. In dit interview stellen we 4 vragen aan hem. Lees snel verder!

Waarom ben je deze opleiding gaan volgen?
Mijn werkgever vroeg mij deze opleiding te doen. Daarbij kwam natuurlijk de gedachte naar boven dat dit best pittig zou kunnen zijn. Na een aantal jaar niet in de schoolbanken te hebben gezeten, is het best lastig om een leerproces weer op te pakken!

Hoe heb je de start van de opleiding ervaren?
De eerste middag vond plaats bij de Hogeschool Utrecht. Ik had zin om te beginnen met deze opleiding! Docent Peter van der Landen stelde zich voor en nam de klas mee in de eerste stappen. Er was ruimte voor de nodige grappen en dit creëerde een luchtige sfeer. Al snel bleek dat we als cursisten wel degelijk aan de slag moesten gaan: er werd veel lesstof behandeld en het niveau was behoorlijk hoog. Ikzelf werk al enige jaren met de NEN 2767 en daardoor was het goed te volgen. Maar voor iemand zonder ervaring kan ik me voorstellen dat het vrij pittig moet zijn geweest!

Hoe heb je de praktijkdagen ervaren?
De praktijkdagen vond ik echt geweldig. De Schouwburg in Gouda was interessant en de oude fabriek in Nijmegen was ook super. Er was zelfs een locatie van mijzelf bij, maar die laat ik bij deze vraag even buiten beschouwing. Die ken ik natuurlijk op mijn duimpje…

Wat vond je van de docenten?
We kregen les van verschillende docenten die elk hun eigen aanpak hadden. Daarbij leken sommigen bijna op een waterval van informatie en kennis. Gelukkig was het allemaal te verwerken, wat een kennis! Daarnaast hadden de docenten een goede uitleg, waarbij enkele dit ook op een luchtige manier met ons deelden. Al met al, de samenwerking tussen de NVDO, HU en Helix is zeer goed.  Zij verzorgen een opleiding van hoog niveau met een pittig examen!

Gerard Poot – Apostolisch Genootschap

Wil je meer informatie over deze Leergang NEN 2767 / BOEI? Neem gerust contact met ons op!