Vincent Faesen

Functie: Senior adviseur Rijksvastgoedbedrijf

Al mijn gehele leven ben ik betrokken bij beheer en onderhoud van gebouwen. In eerste instantie ben ik gevormd bij een internationaal farmaceutisch bedrijf. Hier was mijn taak om orde in de chaos te scheppen door verscheidene processen beheersbaar te maken, in de vingers te krijgen. Hier heb ik diverse service level agreements opgezet voor facilitaire en bouwkundige onderwerpen.

Later heb ik de overstap gemaakt naar de Rijksgebouwendienst. Mijn taak was hier het beheren en bewaken van de kostenkengetallen en er voor te zorgen dat de organisatie het beheer ervan in eigen hand kon houden. Hierdoor kwam ik in contact met alle beheer gerelateerde processen. Elk proces genereert data voor kostenkengetallen maar heeft ook kostenkengetallen nodig. Ik leerde hiermee de organisatie erg goed kennen. Zo ben ik bij de ontwikkelaars van het Rgd-BOEI handboek terecht gekomen. Dit handboek is in 2009 voor het eerst gepubliceerd en hiermee werd de vastgoed inspectiewereld opgeschrikt met een revolutionaire methode, het integraal inspecteren van vastgoed.

Nu ben ik een van de redacteuren van dit handboek. Om deze taak naar behoren te kunnen volbrengen heb ik veel contact met expertgroepen binnen alsook buiten het Rijksvastgoedbedrijf. Verder neem ik zitting in onder andere normcommissies (NEN2767 en andere) en het NVDO Inspectieplatform. Dit is nodig om alle hedendaagse kennis te vergaren en te borgen in het handboek RVB-BOEI.

Om de succesfactor van RVB-BOEI in stand te houden mag ik naast mijn redactiewerk me ook bezig houden met de borging van de kwaliteit RVB-BOEI. Hiervoor praat ik over de inhoud van opleidingen, persoonscertificering en permanent educatie trajecten met onafhankelijke organisaties en opleiders.

Als docent deel ik graag mijn kennis met aankomende adviseurs vastgoed. In dit proces ontvang ik geregeld ook kennis van cursisten, exact wat RVB_BOEI met integraal samenwerken wilt bereiken.

Kwalificaties Vincent

  • HTS Tilburg Bouwkunde

Trainingen Vincent