Sannie Verweij

Functie: Zelfstandig adviseur / trainer

Van huis uit ben ik bouwkundig ingenieur. Na gewerkt te hebben bij onder andere de Dutch Green Building Council, ben ik sinds 5 jaar zelfstandig adviseur voor het verduurzamen van gebouwen. Ik werk daarbij onder twee handelsnamen: Sannie Verweij Advies en Gebouwinzicht.

Met Sannie Verweij Advies begeleid en adviseer ik op het gebied van duurzaamheid. In het bijzonder met betrekking tot BREEAM-NL in Use. Met Gebouwinzicht geef ik trainingen aan facilitair managers en gebouwbeheerders om hun gebouwdossier op orde te krijgen. Zo verzorg ik onder andere de basiscursus Gebouwinzicht, de cursus Energiemanagement en Module 1 ‘Kaders van gebouwbeheer’ van leergang van de studie Technische Gebouwmanagement voor Helix Academy. Ook geef ik namens Helix Academy incompany trainingen over Wetten en Regels in het gebouwdossier.

Juist deze vakken vind ik met oog op verduurzamen belangrijk. Als adviseur binnen BREEAM-trajecten maak ik regelmatig mee hoe men worstelt met de informatievraag die een dergelijk duurzaamheidskeurmerk met zich meebrengt. Het belang van een goed gebouwdossier blijkt elke keer weer en is in mijn ogen de basis van een duurzaam gebouw. Je kunt immers pas echt aan de slag met verduurzamen als je grip hebt op het gebouw. Zeker gezien de wettelijke verplichting voor kantoorgebouwen om in 2023 minimaal te voldoen aan Energielabel C, is gebouwinzicht essentieel.

Voor mij persoonlijk is het de uitdaging om met mijn praktische en theoretische kennis over het verduurzamen van kantoren en scholen anderen te enthousiasmeren en te motiveren om zelf aan de slag te gaan. Ik vind het leuk om te sparren over duurzame utiliteitsbouw, om mijn klanten en cursisten de kaders en handvatten aan te reiken, zodat zij daarna zelf hun eigen keuzes kunnen maken. Als zij daarna ook zelf stappen zetten voor een duurzamer gebouw, is mijn missie geslaagd.

Kwalificaties Sannie

  •  TU Delft, Bouwkunde, afstudeerrichting Bouwtechnologie

Trainingen Sannie