Robert van Dijk

Functie: Senior adviseur bij Helix

Tijdens mijn MTS-opleiding Elektrotechniek, kwam ik op stage al in aanraking met onderhoud aan diverse werktuigbouwkundige installaties, zoals: klimaatinstallaties, stofzuiginstallaties, zwembadinstallaties, waterontharders en hier en daar een lift of goederenheffer. Gedurende mijn militaire dienst bij de Genie werd dit nog uitgebreid met luchtcompressoren en diverse andere componenten die behoren bij een goed geëquipeerd duikteam, tevens volgde ik een opleiding algemene meet-& regeltechniek.
Na mijn verplichte tijd in “de groene pakken maatschappij” begon ik mijn carrière als servicemedewerker in de klimaattechniek bij het stagebedrijf. In deze tijd volgde ik de nodige cursussen op het gebied van o.a. stooktechniek, koeltechniek en ook meet-& regeltechnisch ontwerpen voor de klimaattechniek.

Vanuit de servicewagen ben ik eerst de binnendienst- en later de buitendienstverkoop in gegaan van meet-&regelapparatuur. Om enkele jaren later alle opgedane kennis op E, W en commercieel gebied te combineren in de functie van Reliability & Maintenance Engineer.

Vanaf dat moment zijn NEN3140, NEN2767 en vanaf 2009 ook BOEI naast FMECA en RATIO permanente onderdelen van het werk.

In 2015 ben ik gestart bij HELIX als Senior Adviseur, waar ik de gelegenheid heb gekregen om mijn kennis te delen door bij diverse opleidingen als docent op te treden. En bij verscheidene opdrachtgevers te adviseren bij uitéénlopende vraagstukken of invulling te geven aan gekozen oplossingen.

Naast al het bovenstaande ben ik vanuit mijn levensovertuiging sociaal-maatschappelijk betrokken in de Rotterdamse wijk Bospolder en bovenal de trotse opa van twee kleinzonen.

Kwalificaties Robert

  • Postbachelor HBO, Maintenance Engineer, Avans+
  • Leergang Conditiemeting Inspecteren Onroerend Goed – Bouwkunde, NVDO
  • Reliability & Maintenance Engineer, NVDO

Trainingen Robert