Marcel de Bruijn

Functie: Docent Bouwkunde niveau 4 Middenkaderfunctionaris Bouwkunde

Marcel – “Lesgeven is mijn passie en als ik dat mag doen in het vakgebied waarin ik zelf al voor vele jaren en met heel veel plezier werkzaam ben, biedt dat mij ontzettend veel plezier.”

Ik ben sinds mei 2019 gepensioneerd Docent Bouwkunde niveau 4 Middenkaderfunctionaris Bouwkunde. Thans werk ik als Coördinator Educatie voor het van Eesteren Museum te Amsterdam. Dit is een baan op vrijwilligers basis. Daarnaast ben ik glazenier, ik maak al voor vele jaren glas-in lood ramen in vele uitvoeringen. Een (semiprofessionele) hobby die voor mij ook een mooie relatie heeft met de architectuurgeschiedenis, een van mijn andere brede interesses.

In mijn 20-jarige carrière als docent Bouwkunde / Architectuur heb ik altijd het vakgebied van Beheer- en Vastgoed Onderhoud met enthousiasme uitgedragen. Zo heb ik een 15-tal jaren de examens begeleid van mijn niveau 4 studenten ‘Middenkaderfunctionaris Bouw’.

De examens werden veelal in de beroepspraktijk uitgevoerd. Dit heeft mij gedurende mijn carrière in contact gebracht met heel veel bouwbedrijven, architectenbureaus, corporaties etc. Op basis van deze ervaring ben ik door Helix Academy gevraagd om als docent werkzaam te zijn binnen hun organisatie om mijn huidige ervaring en expertise in te zetten bij de aangeboden cursussen. Door middel van goede recente praktijkvoorbeelden hoop ik de cursisten enthousiast te maken voor het mooie vakgebied van de Bouwkunde.

Trainingen Marcel