Maarten van Oort

Functie: Senior adviseur bij Helix

Sinds 2002 houd ik mij als brandveiligheidsadviseur bezig met de brandveiligheid van gebouwen. Sindsdien heb ik vele bouwplannen beoordeeld en gebouwen geïnspecteerd. Mijn ervaring hierbij is dat ook als op papier wel aan de voorschriften wordt voldaan, het in de praktijk toch misgaat of dat in de loop der tijd voorzieningen niet langer voldoen aan de eisen.

Ik vind het daarom leuk om als docent mijn kennis en ervaring over te brengen, om zo de cursisten te leren welke brandveiligheidsvoorzieningen benodigd zijn en waar op gelet moet worden. De cursisten krijgen daardoor meer inzicht en bagage om de brandveiligheid van hun eigen panden beter te kunnen controleren en waar nodig te verbeteren.

Verder is het tijdens een cursusdag altijd leuk om vanuit de cursisten te horen tegen welke problemen zij aanlopen en om daar vervolgens op in te spelen. Omdat de achtergrond van cursisten verschillend is, is een cursusdag daarom nooit hetzelfde.

Kwalificaties Maarten

  • Post-HBO cursus Fire Safety Engineering, Hogeschool Windesheim;
  • HBO Bouwkunde, NCOI;
  • Brandmeester / Adjunct hoofdbrandmeester preventie, NIBRA;
  • Ontwerpdeskundige Rookbeheersingsinstallaties / Projecteringsdeskundige brandmeldinstallaties / Aankomend sprinklertechnicus, Certoplan.

Training Maarten