VvE, hoe zorg je voor goed beheer en advies?

In mijn rol als manager bij een van de grootste VvE-beheerders van Nederland had ik een afspraak voor een eventuele overname van beheer van een VvE. Twee jonge dames meldde zich en er werd, zoals dit normaal gesproken ook gaat, gesproken over de standaard onderwerpen bij overname. Totdat het onderwerp over de financiën en over de betrouwbaarheid van de beheerder ging. Een van de dames werd emotioneel. Wat bleek, hun huidige beheerder was er vandoor gegaan met ruim 20.000 euro…

“VvE-beheer is een vak apart en is niet iets dat je er even bij doet. Je moet er voldoende aandacht aan besteden.”

Borgen geldbeheer

Hoe borgen wij vanuit onze beheerders-rol een zuivere omgang met de gelden van andere mensen binnen de VvE? De beheerder “past op de portemonnee” van anderen. Hoe worden mensen, de beheerder, of iemand uit de VvE zelf die beheert, tegen zichzelf beschermt als er zich een exces voordoet? Hoe maakt een grooteigenaar keuzes aangaande het kiezen van de juiste beheerder en hoe zorgt de beheerder voor goed beheer en goed advies?

Vak apart

VvE-beheer is niet iets om weinig aandacht aan te besteden en er “even bij te doen”. Het is een vak apart, in een leuk en mooi vakgebied, dit wel als je weet hoe je er op de goede manier mee om kunt en moet gaan!”

Meer weten over VvE’s? Vraag een incompany VvE beheer aan.

Marco Sinke
Marco Sinke

“Leerstof welke niet door een ieder interessant gevonden wordt zo brengen dat dit toch voor iedereen interessant is/wordt. Luchtig en humoristisch brengen en veel praktijkvoorbeelden. Zorgen dat jij met de juiste informatie en een positief gevoel de cursus verlaat.”